Recepty

 

Horúca biela čokoláda

1 pudingový prášok Zlatý klas (40g), 75g cukru, 1 vanilkový cukor, 1l mlieka, 100ml rumu, vanilkový struk.

V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a cukor, pridáme ho do zvyšného vriaceho mlieka  a chvíľku varíme. Môžme pridať aj vanilkový struk. Odstavíme zo sporáka, vyberieme vanil. struk a pridáme rum. Nalejeme do pohárov (cez sitko),  ozdobíme šľahačkou a škoricovým cukrom. 

 

 

Medovníčky

500g hladkej múky, 195g práškového cukru, 125g masla/smetol,palmarin/, 125g medu, 3 vajcia, 1 KL sódy bicarbóny, 2 PL kakaa, 1 PL mletej škorice, mleté klinčeky, alebo perníkové korenie

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, necháme v chlade aspoň 12 hodín odpočívať. Vyvaľkáme asi na 0,5cm, pečieme  180 stupňov asi 6-8 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode