čokoládové srdce

čo so zvyškami čokolád, ktoré ostali po Vianociach, alebo i Veľkej noci, kúsky kolekciíí, alebo tých, čo sa našli, kúpili a nesplňajú naše chute....  šup s nimi do koláča.   Dôležité !!!   ak pridávame čokoládu nie poctivú vysoko percentnú..... veľkú časť v nej tvorí tuk... myslíme na to a uberieme z dávky masla či oleja.

 

tento receptík vyzeral fajnovo na nejakom zahraničnom portáli, tak som si prerátala  "oz" na "gramy", zvyšok doladila podľa vzhľadu a konzistencie a  vyšlo z toho užasné nadýchané cestíčko. jemné ako vata. pripomína cesto trojfarebnej bábovky, kde je múka nahradená pudingovým práškom.

112g čokolády  (cca 40g zvyškovej) ostatok poctivá horká

70 g maslo 

3 vajcia

2PL cukru

2PL múka (je možné úplne vynechať, či nahradiť orechami, kokosom, makom....)

štipka PP

jednoduchý klasický postup: čokoládu s maslom rozpustiť v miske v mikrovlnke či nad parou,  kým mierne vychladne vyšľahať bielky, postupne pridať  kryštál. cukor.  do čokolády zamiešať žltky, potom jemne sneh a nakoniec  trošku múky s práškom do pečiva. (mne to prišlo omnoho redšie ako vo videonávode, tak som tam pridala trošku múky, keďže v pôvodnom recepte vôbec nebola).  naplnila som dve mini torty srdcia a 4 muffinové formičky.  takže kľudne vystačí aj na okrúhly korpus, či mini tortičku. 

piekla som na 160°C asi 30 minút, záleží od veľkosti formy.

po vyhladnutí vyklopiť, pozdlžne prerezať, natrieť jemne lekvárom a čokoládovou šľahačkou, priložiť vrchnú časť. ozdobiť podľa chuti a želania.  moja dostala jemný náter šľahačky, aj po krajoch, po krátkom ochladení ganache polevu a ozdobená čo bolo po ruke...

hodí sa k tomu kopček zmrzliny, či omáčka z malí a lesného ovocia. 

Mňam!

(ešte pribudne foto)