čokoládové srdce
čo so zvyškami čokolád, ktoré ostali po Vianociach, alebo i Veľkej noci, kúsky kolekciíí, alebo tých, čo sa našli, kúpili a nesplňajú naše chute.... šup s nimi do koláča. Dôležité !!! ak pridávame čokoládu nie poctivú vysoko percentnú..... veľkú časť v nej tvorí tuk... myslíme na to a uberieme z dávky masla či oleja.
tento receptík vyzeral fajnovo na nejakom zahraničnom portáli, tak som si prerátala "oz" na "gramy", zvyšok doladila podľa vzhľadu a konzistencie a vyšlo z toho užasné nadýchané cestíčko. jemné ako vata. pripomína cesto trojfarebnej bábovky, kde je múka nahradená pudingovým práškom.
112g čokolády (cca 40g zvyškovej) ostatok poctivá horká
70 g maslo
3 vajcia
2PL cukru
2PL múka (je možné úplne vynechať, či nahradiť orechami, kokosom, makom....)
štipka PP
jednoduchý klasický postup: čokoládu s maslom rozpustiť v miske v mikrovlnke či nad parou, kým mierne vychladne vyšľahať bielky, postupne pridať kryštál. cukor. do čokolády zamiešať žltky, potom jemne sneh a nakoniec trošku múky s práškom do pečiva. (mne to prišlo omnoho redšie ako vo videonávode, tak som tam pridala trošku múky, keďže v pôvodnom recepte vôbec nebola). naplnila som dve mini torty srdcia a 4 muffinové formičky. takže kľudne vystačí aj na okrúhly korpus, či mini tortičku.
piekla som na 160°C asi 30 minút, záleží od veľkosti formy.
po vyhladnutí vyklopiť, pozdlžne prerezať, natrieť jemne lekvárom a čokoládovou šľahačkou, priložiť vrchnú časť. ozdobiť podľa chuti a želania. moja dostala jemný náter šľahačky, aj po krajoch, po krátkom ochladení ganache polevu a ozdobená čo bolo po ruke...
hodí sa k tomu kopček zmrzliny, či omáčka z malí a lesného ovocia.
Mňam!
(ešte pribudne foto)